īŒ”

Categorieën

Broodmeel / Biologisch brood / BIO lemairemeel T110 5 kg

BIO lemairemeel T110 5 kg

BIO lemairemeel T110 5 kg
BIO lemairemeel T110 5 kg
0 Review | Review toevoegen
Lemairemeel is een meelsoort dat tussen volkorenmeel en bloem in zit. Het wordt ook wel 'bise' tarwemeel of gebuild tarwemeel genoemd. Deze halfvolkorenmeel bevat nog alle onderdelen van de tarwekorre

Gewicht   

5,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 12,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Bio lemairemeel T110

Lemairemeel is een meelsoort dat tussen volkorenmeel en bloem in zit. Het wordt ook wel 'bise' tarwemeel of gebuild tarwemeel genoemd.
Deze halfvolkorenmeel bevat nog alle onderdelen van de tarwekorrel (zemel, kiem, bloem)

 Te gebruiken voor de desem bakkers. Zonder toevoegingen! Ga je het bakken met gist dan is aan te raden om krokant brood poeder toe te voegen. 



TUSSEN MOLENSTENEN GEMALEN

Recept:
500gr meel, 275gr water, 10gr droge gist, 7,5gr bakkerszout
VOEG EVENTUEEL 5-15 GRAM KROKANT BROOD POEDER TOE



LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.

Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Ingredienten:
100% biologisch tarwemeel T110

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.493 kJ / 350 kcal - Vetten: 2,0 g - waarvan verzadigd: 0,3 g - Koolhydraten: 64,4 g - waarvan suikers: 0,5 g - Voedingsvezel: 11,0 g - Eiwitten: 13,9 g - Zout: 0,0 g.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Zelfbroodbakken.nl

ā—Tijdelijk aangepaste openingstijden en verzenddagen tijdens de feestdagenā—

Tijdens de feestdagen zijn wij extra open! Zowel de webshop als de winkel in Boxtel. Zie hieronder de feestdagen openingstijden.

Webshop extra open op maandag 23 december - Wij zullen dus op maandag tot 13:00 uur de webshop bestellingen van het weekend en maandag versturen in de hoop dat het de volgende dag geleverd gaat worden. 
 

Openingstijden winkel BOXTEL:

Zondag 22 december - 12:00 tot 16:00 uur
Maandag 23 december - 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 24 december - 09:00 tot 16:00 uur

1 ste en 2 de kerstdag - Gesloten

Dinsdag 31 december - 09:00 tot 16:00 uur