Broodpakket biologisch: Maak nu het lekkerste biologisch brood met ons broodpakket biologisch.
Een zuurdesemstarter maken met dit pakket? Dat kan zeker, we hebben er een biologische roggebloem en roggemeel aan toegevoegd - Het recept voor een zuurdesemstarter vindt u op onze homepagina
We hebben nu speciaal voor de biologische broodbakkers en zuurdesem bakkers dit starterpakket samengesteld! Bent u een beginner? Geen enkel probleem met dit starterpakket maak je nu gemakkelijk zelf zuurdesembrood.
Lees hieronder meer over het broodpakket.
Wat zit er in het broodpakket?
- 1 kg biologisch tarwebloem T65
- 1 kg biologisch farine de ble T80
- 1 kg biologisch lemairemeel T110
- 1 kg biologisch tarwemeel T150
- 1 kg biologisch kamut
- 1 kg biologisch tarwebloem met rode quinoa
- 1 kg biologisch 6 + 4 granen
- 1 kg biologisch pave d arthur
- 1 kg biologisch roggebloem T65
- 1 kg biologisch roggemeel T100
- + 125 gram droge GIST en 100 gram desempoeder
Wil je graag dit broodpakket ontvangen zonder gist en desem?
Geef dit dan aan bij “opmerkingen” wanneer je gaat afrekenen. Dan zorgen wij ervoor dat er anders soort meel wordt toegevoegd i.p.v. gist en desem.
Al deze brood soorten zijn geschikt voor de broodbakmachine, je moet dan alleen even
krokant brood poeder extra toevoegen. Bak het dan altijd op basis programma van ongeveer 3 uur. Maar let op: Alleen als je de broden met droge gist gaat bakken.
Ga je zuurdesembrood maken of gaat u de desempoeder gebruiken? Dan is aan te raden om het brood met de hand te maken en af te bakken in de oven.
Wil jij graag aan de slag met dit biologisch broodpakket? LET OP: hier moet je nog wel alles zelf aan toevoegen, zie hieronder meer.
TIP: Voeg eko broodverbeteraar toe om een malser brood te krijgen. Hoeft niet maar mag wel.
De laatste tip voordat je begint met bakken: leg het zout en de gist niet op elkaar in de broodbakmachine! Zout breekt namelijk de werking van gist af!
Bakken in de oven? Met desem? Zie hieronder staande werkwijze
- Maak van het deeg een bol en kneed ongeveer 15 minuten (met de hand);
- Laat de bol dan 1 uur rusten;
- Bol het deeg op of kneed het in vorm;
- Laat het dan 2 tot 2,5 uur rijzen in de vorm of op de bakplaat onder een vochtige theedoek;
- Afbakken op 220 graden voor 30 minuten -> Daarna bakken op 180/190 graden voor ongeveer 15 minuten.
Let wel op: iedere oven is anders, dus neem deze tijden met een korreltje (bakkers)zout.
Beschrijving bakproducten
BIO tarwebloem T65 (zachte tarwe bloem)
Recept: 500 gram T65bloem, 275 gram water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout.
Ingrediënten: 100% biologische tarwebloem type 65, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO farine de ble T80 (licht tarwemeel)
Recept: 500 gram T80meel, 275 gram water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout.
Ingrediënten: 100% biologische tarwemeel type 80, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO lemairemeel T110 (half volkorenmeel)
Recept: 500 gram T110meel, 275 gram water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout.
Ingrediënten: 100% biologische tarwemeel type 110, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO tarwemeel T150 (volkorenmeel)
Recept: 500 gram T150meel, 275 gram water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout.
Ingrediënten: 100% biologische tarwemeel type 150, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO kamut (kamut oftewel khorasan tarwe is een 'oergraan' en heeft een nootachtige smaak)
Recept: 250 gram kamut, 250 gram volkoren, 300 gram water, 7,5 gram bakkerszout, 10 gram droge gist. (Evt. klein klontje boter).
Ingrediënten: 100% biologische kamut (khorasan tarwe), afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO tarwebloem + rode quinoa (tarwebloem met rode quinoazaadjes)
Recept: 500 gram quinoabloem, 275 gram water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout.
Ingrediënten: 100% biologisch tarwebloem met rode quinoazaadjes, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO 6 + 4 granen (voedzaam meergranen broodje)
Recept: 500 gram 6+4granenmeel, 300 gram water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout.
Ingrediënten: 100% biologisch tarwemeel T80, maisbloem, gerstbloem, speltbloem, rogge T130, havermeel, boekweitmeel, lijnzaad, zonnebloempitten, gierstkorrels, boekweit, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO pave d arthur (donker meergranen broodje)
Recept: 500 gram pave-meel, 300 gram water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout.
Ingrediënten: Bio tarwebloem T65, zonnebloempitten, boekweit, geel en bruin lijnzaad, chiazaad, rogge desem, tarwegluten, tarwemout, mais, gerstmout, acerola extract (natuurlijke vitamine C), enzymen, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO roggebloem T65
Recept: Voor het starten of maken van je zuurdesemstarter of voeg het toe aan een van de bovenstaande meelsoorten.
Ingrediënten: 100% biologisch roggebloem T65, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
BIO roggemeel T100
Recept: Voor het starten of maken van je zuurdesemstarter of voeg het toe aan een van de bovenstaande meelsoorten.
Ingrediënten: 100% biologisch roggemeel T100, afkomstig uit Frankrijk. (Minoterie Suire molen)
Desempoeder 100 gram
Bakkerij-ingredient gebaseerd op desem dat u de mogelijkheid geeft om heerlijke broden te creeren met de smaak en textuur van zuurdesem.
Bruggeman droge gist 125 gram
Droge gist in poedervorm. Vacuüm verpakt.