īŒ”

Categorieën

Campagnard 1 kg

Campagnard 1 kg Campagnard 1 kg
Campagnard 1 kg Campagnard 1 kg
Campagnard 1 kg
7 Reviews | Review toevoegen
Wit brood op basis van tarwe, rogge en zuurdesem. Zeer aromatisch wit brood. Ook heel erg lekker voor stokbrood.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 3,25 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Campagnard

Een aromatisch wit brood op basis van tarwe- en roggebloem en zuurdesem. 
(Ook heel erg lekker om stokbroodjes van te maken)

Recept:
500gr campagnard, 300gr water, 10gr droge gist, 7,5gr bakkerszout.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.

Recept oven:
Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Ingredienten:
Tarwebloem, roggebloem, tarwegluten, tarwedesem (gedroogd), gerstemoutbloem (geroosterd), roggedesem (gedroogd),tarwemoutbloem (geroosterd), wijnsteenzuur, tarwemoutbloem, enzymen, ascorbinezuur (vitamine C).

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.455 kJ / 346 kcal - Vetten: 1,3 g - waarvan verzadigd: 0,3 g - Koolhydraten: 68,2 g - waarvan suikers: 2,8 g - Voedingsvezel: 3,6 g - Eiwitten: 12,8 g - Zout: 0,1 g.
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Tonia - 31-08-2022 19:54

Fijn meel om bolletjes mee te bakken, ze smaken prima.

Annemarie - 26-12-2021 15:12

Het deeg drie nachten laten rijpen in de koelkast, met 1 gram gist toegevoegd op 500 gram meel.
De stokbroodjes zagen er prachtig uit en de smaak was heerlijk!

Jan - 17-05-2020 10:31

Iets minder wit in kleur dan ik had verwacht, maar dat is onbelangrijk. Wat telt is dat het heel erg lekker brood oplevert!

Vincent - 27-04-2020 12:19

Heerlijk brood van gebakken in wat de Amerikanen noemen 'the Dutch oven' - een gietijzeren pan in de oven. Gebruik wel een eigen recept, want op het pak staan weliswaar hoeveelheden / verhoudingen, maar geen bereidingswzije. Jammer!

Salvo - 18-04-2020 21:19

Superb. Het is goed voor de focaccia.

Sonja - 09-04-2020 16:25

Heerlijk brood, makkelijk recept erop ! Snelle levering

Geert - 23-04-2019 14:31

Lekker brood ga ik ook gebruiken voor stokbrood. Dan met 80% water. 1% gist. Lange rijstijden.

Zelfbroodbakken.nl

ā—Tijdelijk aangepaste openingstijden en verzenddagen tijdens de feestdagenā—

Tijdens de feestdagen zijn wij extra open! Zowel de webshop als de winkel in Boxtel. Zie hieronder de feestdagen openingstijden.

Webshop extra open op maandag 23 december - Wij zullen dus op maandag tot 13:00 uur de webshop bestellingen van het weekend en maandag versturen in de hoop dat het de volgende dag geleverd gaat worden. 
 

Openingstijden winkel BOXTEL:

Zondag 22 december - 12:00 tot 16:00 uur
Maandag 23 december - 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 24 december - 09:00 tot 16:00 uur

1 ste en 2 de kerstdag - Gesloten

Dinsdag 31 december - 09:00 tot 16:00 uur