īŒ”

Categorieën

Recepten / Taart recepten / Cheesecake recept met aardbei

Cheesecake-recept-met-aardbei

Cheesecake recept met aardbei

Heb je zin in een lekkere taart die snel op tafel staat? Dan is dit cheesecake recept met aardbei precies wat je zoekt! Met de romige vulling, de frisse smaak van aardbeien en de heerlijke witte chocolade topping, is het de perfecte combinatie van zoet en fris. Vier je een speciale gelegenheid en wil je iets lekkers op tafel zetten of wil je gewoon jezelf verwennen met iets lekkers? Deze cheesecake is altijd een succes. En het maken van deze taart makkelijker dan je denkt!
 
Makkelijke cheesecake met aardbeien maken

Ingrediënten

250 gram cheesecakemix
220 gram Monchou (roomkaas)
300 gram water
150 gram ei (ongeveer 3 eieren)
210 gram slagroom
150 gram Bastogne koeken (voor de bodem) of kant-en-klare koekjesdeeg
300 gram verse aardbeien (voor de topping)
50 gram witte chocolade (voor het schaafsel)

Makkelijke cheesecake met aardbeien

Deze makkelijke cheesecake met aardbeien is niet alleen superlekker, maar ook snel klaar. Het recept is ideaal voor beginners of als je gewoon niet veel tijd hebt, maar wel iets lekkers wilt maken. De eenvoudige stappen zorgen ervoor dat je altijd een perfect resultaat krijgt. Dit is een ideaal recept om samen met je kinderen te maken, want ze kunnen helpen met het leggen van de aardbeien en het schaven van de chocolade. Samen genieten van een zelfgemaakte cheesecake met aardbei is altijd een feestje!

Aardbeien cheesecake recept

Zelf een lekkere cheesecake met aardbij maken? In vier eenvoudige stappen maak jij deze heerlijke aardbeien cheesecake. Volg de instructies en je hebt binnen no-time een onweerstaanbare taart op tafel staan.

Werkwijze voor de bodem

Bedek de bodem van een springvorm (16 cm) met bakpapier. Als je kiest voor een makkelijke cheesecake met aardbeien, kun je de bodem snel maken met Bastogne koeken. Verkruimel ze tot fijne kruimels en druk ze stevig in de bodem van de vorm. Wil je het nog lekkerder maken? Maak dan zelf een koekjesdeeg voor de bodem. Het deeg moet ongeveer 4 mm dik zijn.

Werkwijze voor de cheesecake

Zorg ervoor dat de Monchou op kamertemperatuur is voordat je begint. Meng de Monchou goed met het water, de eieren en de slagroom. Voeg daarna de cheesecake mix toe en mix het geheel goed door voor ongeveer 5 minuten. Je wilt een mooie, luchtige massa creëren.

Vul vervolgens de springvorm met 500 gram van het cheesecakebeslag. Strijk de bovenkant glad en zet de taart in de oven.

De aardbeien cheesecake bakken

Verwarm de oven voor op 180°C en bak de cheesecake voor ongeveer 55-60 minuten. De cheesecake is klaar wanneer de bovenkant stevig aanvoelt, maar de binnenkant nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Topping en afwerking

Wanneer je cheesecake is afgekoeld, kun je de aardbeien op de bovenkant leggen. Snijd ze in dunne plakjes of halveer ze en verdeel ze over de taart. Schil vervolgens de witte chocolade en schaaf het over de aardbeien voor een extra luxe afwerking. De combinatie van de romige cheesecake, frisse aardbeien en de witte chocolade maakt dit echt een topdessert!

De cheesecake met aardbeien in een andere vorm maken

Dit aardbeien cheesecake recept is geschreven voor een ronde springvorm van 16 cm, maar je kunt de cheesecake ook in een andere vorm maken. Wat dacht je van een rechthoekige vorm? Zo kun je kleine cheesecake bites maken die perfect zijn voor een feest of als snack. Snijd de afgekoelde cheesecake in kleine vierkante stukjes en serveer ze als fingerfood. Dit is een superleuke manier om het cheesecake recept met aardbei te variëren.
 
Cheesecake recept met aardbei

De aardbeien vervangen door ander fruit

Hoewel de aardbeien cheesecake echt heerlijk is, kun je natuurlijk ook kiezen voor ander fruit. Probeer bijvoorbeeld eens blauwe bessen, die een subtiele, lichtzure smaak toevoegen en een lekker contrast geven met de romige cheesecake. Frambozen zijn ook altijd goed. De frisse, pittige smaak past perfect bij de zachte textuur van de taart. Voor een tropische draai kun je perziken gebruiken, het liefst vers. Deze snijd je in dunne plakjes of kun je zelfs grillen gegrild voor een extra intensiteit. Wil je een kleurrijke en smaakvolle topping op jouw zelfgemaakte cheesecake? Meng dan verschillende soorten fruit, zoals mango, kiwi en sinaasappel. Dan heb je echt een vrolijke, fruitige cheesecake! Dit maakt je makkelijke cheesecake met aardbeien net zo lekker, maar met een verrassende twist die het weer net anders maakt.

Aardbeien cheesecake recept en meer!

Bij Zelfbroodbakken vind je nog veel meer lekkere recepten om zelf te maken! Een lekker klassiek appeltaart recept of een kruimelvlaai maken? Er is voor iedereen wel een lekker taart recept te vinden. Ben je een fan van de aardbeien cheesecake, maar mag er van jou nog meer aardbei in het recept? Dan kun je ook nog aardbeien toevoegen aan het beslag. Voeg een beetje vanille-extract toe aan het beslag of een snufje citroensap voor wat extra frisheid. De keuze is aan jou!


Weergave:


Bezig met laden...

Cheesecake monchou 500 gram

€ 5,95 * p/stuk

Chocolade vlokken wit 150 gram

€ 4,50 * p/stuk

Harde wenerdeeg 1 kg

€ 5,95 * p/stuk

Zelfbroodbakken.nl

ā—Tijdelijk aangepaste openingstijden tijdens de feestdagenā—


MAANDAG HEBBEN WIJ EEN EXTRA VERZENDDAG VOOR DE WEBSHOP BESTELLINGEN


Tijdens de feestdagen zijn wij extra open in Boxtel.  Zie hieronder de feestdagen openingstijden.


Openingstijden winkel BOXTEL:

Zondag 22 december - 12:00 tot 16:00 uur
Maandag 23 december - 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 24 december - 09:00 tot 16:00 uur

1 ste en 2 de kerstdag - Gesloten

Dinsdag 31 december - 09:00 tot 16:00 uur