īŒ”

Categorieën

Broodmeel / Wit brood - Tarwebloem / Kaiser broodjes 1 kg

Kaiser broodjes 1 kg

Kaiser broodjes 1 kg Kaiser broodjes 1 kg
Kaiser broodjes 1 kg Kaiser broodjes 1 kg
Kaiser broodjes 1 kg
5 Reviews | Review toevoegen
Duitse harde broodjes (schnittbrotchen)

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 3,25 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Kaiser broodjes maken 

Duitse harde broodjes (schnittbrotchen)

Recept:
500gr kaisermeel, 275gr water, 10gr droge gist, 7,5gr bakkerszout.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten: 
Tarwebloem, roggebloem, dextrose, emulgator, tarwemoutbloem, enzymen, ascorbinezuur.

Werkwijze:
Meng alle ingredienten voor ongeveer 15 minuten tot een mooie bol deeg. De bol deeg moet elastisch zijn. Vet een kom in en leg daar de deegbol in, draai een keer om zodat alle kanten van de bol zijn ingevet. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur +/- 60 minuten rijzen. Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en bol het deeg op. Verdeel het deeg met een deegsteker in gelijke stukken van ongeveer 75 gram en bol iedere stukje deeg op. Laat de bolletjes afgedekt +/- 15 minuten liggen. Wil je er een stempel in maken met de kaiserbroodsteker bestrooi dan het bolletje deeg met een beetje (rogge)bloem. Druk met de kaiserbroodsteker op het bolletje, zorg ervoor dat je niet helemaal doordrukt. Leg de broodjes een paar centimeter uit elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. BAKKEN: Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de broodjes af voor ongeveer 15 a 20 minuten. Laat de broodjes op een rooster afkoelen. De broodjes kunnen prima ingevroren worden. Laat ze in de open diepvrieszak ontdooien en doe ze vlak voor het serveren voor ongeveer 5 minuten in de oven op 200 graden.
 

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.455 kJ / 346 kcal - Vetten: 1,4 g - waarvan verzadigd: 0,5 g - Koolhydraten: 68,7 g - waarvan suikers: 2,9 g - Voedingsvezel: 3,5 g - Eiwitten: 12,4 g - Zout: 0,1 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Marieek - 17-03-2024 19:36

Perfect om kaiserbrƶtchen mee te maken, ik waan me even in Duitsland. Zacht en fluffy van binnen en krokant van buiten, gewoon perfect!

Liesbeth - 12-02-2022 00:29

Prima meel.
Lekkere broodjes

ZELFBROODBAKKEN.NL - 06-02-2021 16:30

Anita we hebben zojuist bij de omschrijving toegevoegd hoe je het moet bakken!
Heel veel bak plezier.

Anita - 06-02-2021 11:39

Hallo hoe moet ik deze bakken enzo.

Hans - 13-11-2020 13:46

Om zelf echte kaiser broodjes te maken perfect meel. De kinderen vonden het heerlijk. Zelf houd ik meer van meergranen brood...

Zelfbroodbakken.nl

ā—Tijdelijk aangepaste openingstijden en verzenddagen tijdens de feestdagenā—

Tijdens de feestdagen zijn wij extra open! Zowel de webshop als de winkel in Boxtel. Zie hieronder de feestdagen openingstijden.

Webshop extra open op maandag 23 december - Wij zullen dus op maandag tot 13:00 uur de webshop bestellingen van het weekend en maandag versturen in de hoop dat het de volgende dag geleverd gaat worden. 
 

Openingstijden winkel BOXTEL:

Zondag 22 december - 12:00 tot 16:00 uur
Maandag 23 december - 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 24 december - 09:00 tot 16:00 uur

1 ste en 2 de kerstdag - Gesloten

Dinsdag 31 december - 09:00 tot 16:00 uur