īŒ”

Categorieën

Feestdagen / Kerststol 1 kg

Kerststol 1 kg

Kerststol 1 kg Kerststol 1 kg
Kerststol 1 kg Kerststol 1 kg
Kerststol 1 kg
3 Reviews | Review toevoegen
Luxe kerststol om zelf te maken. Ambachtelijk en super lekker.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 8,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Luxe kerst stol met rozijnen, stollenmix en amandelspijs.

Zelf een kerststol maken is heel erg leuk om te doen. Het recept is niet moeilijk om te maken,
het kost alleen wat meer tijd aangezien je het deeg moet kneden en het moet rijzen. 

Hieronder vindt je de uitleg hoe je onze luxe kerststol moet maken en bakken!

 

Kerststoldeeg maken

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kneed het deeg met het water en de gist met de hand of in een keukenmachine tot een soepel deeg.
  • Als je merkt dat het deeg te droog is, voeg dan nog beetje bij beetje wat water toe.
  • Kneed vervolgens het zakje rozijnen/muesli mix door het deeg. Zorg dat de mix goed in het deeg zitten. Als ze te veel uit het deeg steken, worden ze snel hard en zwart tijdens het bakken.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en maak hier 2 bollen van. Zo maak je 2 kerststollen in plaats van 1 grote.
  • Laat het deeg zo’n 15-30 minuten rijzen.
  • Kneed het amandelspijs soepel en deel in 2 gelijke delen. Rol uit tot een mooie spijsrol.
  • Bestuif een werkbank met bloem en pak een deegbal er bij. Rol het uit tot een rechthoekige plak met dezelfde lengte als de spijsrol.
  • Leg de spijsrol in het midden van de deegplak.
  • Klap het deeg over de spijs, rol goed in en druk de randen aan.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met een opgeklopt ei.
  • Herhaal met de tweede deegbal.
  • Laat beide broden weer 30 minuten rusten.

De kerststol bakken

  • Bak ze 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Smelt ondertussen een beetje boter in een pannetje.
  • Haal de broden uit de oven, leg op een afkoelrekje en bestrijk royaal met gesmolten boter en bestrooi tot slot met poedersuiker.


Recept: 
325 gram meel, 160 ml water, zakje gist, 350 gram rozijnen/stollenmix, 150 gram amandelspijs.

Ingrediënten stollen meel: Tarwebloem, dextrose, tarwegluten, weipoeder, boterpoeder, emulgator (E471, E482, E472e, E322 (zonnebloem), tarwebloem (voorverstijfseld), plantaardige olie(raapzaad), gedroogde glucosestroop(mais), tarwe moutmeel, aroma(vanille), kurkuma extract, enzymen(tarwe), meelverbeteraar(E300, E290).
 

Ingrediënten rozijnen/stollen mix: Rozijnen, krenten, abrikozenstukjes, dadelstukjes, papajastukjes, ananasstukjes, appelstukjes, cashew, hazelnoot, walnoot, amandelen.

Ingrediënten amandelspijs: Suiker, amandelen, water, verdikkingsmiddel (E415), natuurlijk citroenaroma.

Sorteren op:

Review toevoegen
Bep - 26-12-2021 22:58

Heerlijk alleen niet zo hoog gerezen en de krenten aan de buitenkant waren verbrand

Jeroen - 29-12-2020 21:01

duur voor wat het was

WBo - 28-12-2020 17:35

Top

Zelfbroodbakken.nl

ā—Tijdelijk aangepaste openingstijden en verzenddagen tijdens de feestdagenā—

Tijdens de feestdagen zijn wij extra open! Zowel de webshop als de winkel in Boxtel. Zie hieronder de feestdagen openingstijden.

Webshop extra open op maandag 23 december - Wij zullen dus op maandag tot 13:00 uur de webshop bestellingen van het weekend en maandag versturen in de hoop dat het de volgende dag geleverd gaat worden. 
 

Openingstijden winkel BOXTEL:

Zondag 22 december - 12:00 tot 16:00 uur
Maandag 23 december - 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 24 december - 09:00 tot 16:00 uur

1 ste en 2 de kerstdag - Gesloten

Dinsdag 31 december - 09:00 tot 16:00 uur