Red velvet dessert recept
Red velvet cake is een klassiek recept waar al generaties lang van wordt genoten. Met zijn levendige rode kleur en kenmerkende chocoladesmaak is het geen wonder dat deze cake in veel . Maar waarom zou je alleen een red velvet cake bakken als je er ook overheerlijke desserts van kan maken? In dit red velvet dessert recept laten we je zien hoe je deze geliefde cake kunt transformeren in overheerlijke desserts die perfect zijn om te delen of om zelf van te genieten. Deze red velvet cake desserts zijn gemakkelijk te maken en zullen zeker indruk maken op je bezoek. Dus pak je mengkom en laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
Voor het beslag
1000 gram Bakels Red Velvet Cakemix
1000 gram Heelei
Voor de roomkaas vulling
300 gram Bakels Instant Cream
400 gram Water
350 gram Roomkaas (Monchou)
Red velvet desserts recept
Red velvet cake is een populair dessert dat in de vroege jaren 1900 in de Verenigde Staten is ontstaan. De kenmerkende rode kleur van de cake wordt traditioneel gemaakt met een kleine hoeveelheid cacaopoeder en rode kleurstof. Deze cake heeft een vochtige en zachte kruim en een subtiele chocolade smaak. Met de unieke kleur en de heerlijke smaak is red velvet cake een geliefd klassiek dessert waar mensen van alle leeftijden van genieten.
Red velvet dessert vulling
Dit red velvet dessert is niet compleet zonder een romige roomkaas vulling. Deze vulling maken we door de ingrediënten instant cream, water en roomkaas met elkaar te mensen. Hierdoor ontstaat er een zacht mengsel dat perfect past bij de red velvet cake. De combinatie can de luchtige cake en de fluweelzachte roomkaas vulling zorgt voor een perfecte balans tussen smaken en texturen. Of je nu fan bent van roomkaas of niet, deze vulling maakt je red velvet cake nóg lekkerder!
Hoe maak je red velvet cake desserts? – Recept
Verwarm de oven voor op 240 °C en bekleed de bodem van een bakplaat met een vetvrij papier.
Beslag maken
Doe de red velvet cakemix en het heelei in een kom en klop dit met een mixer met gardes in 6 minuten tot een glad beslag. Stop met mixen als de ingrediënten goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
Red velvet dessert bakken
Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk het uit. Dit gaat het gemakkelijkst met behulp van een strijkbak met een dikte van 7 mm. Bak de red velvet cake 6 minuten op 240 °C. Haal de cake direct na het bakken uit de oven en laat het even afkoelen. Na het afkoelen steek je ronde plakjes uit de gebakken plak.
Roomkaas vulling voor red velvet dessert maken
Doe het water, de instant cream en roomkaas (of monchou) in een kom en klop gedurende 3 minuten op met een garde op de hoogste stand. Zorg ervoor dat je een glad en goed gemengd geheel krijgt.
De desserts opspuiten en garneren
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit twee lagen van de red velvet cake plakjes daarmee op. Stapel meerdere plakjes op elkaar en spuit vervolgens de bovenste laag van het red velvet dessert ook op met de roomkaas topping. Garneer de desserts naar wens met vers fruit, verkruimelde koekjes of chocolade drops.
Andere red velvet cake recepten
Vond je het leuk om deze red velvet cake desserts te bakken? Kijk dan ook eens naar de andere
recepten op onze website. Hier vind je allerlei verschillende zoete en hartige recepten. Van de lekkerste broden tot de meest indrukwekkende taarten, onze recepten zijn gemakkelijk te volgen en je vind hier een recept voor iedere gelegenheid. Laat je verrassen en misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete bak recept!
Ben je op zoek naar andere recepten met de red velvet cakemix? Bekijk dan de volgende recepten eens: