īŒ”

Categorieën

Feestdagen / Speculaasbrokken en gevulde speculaas 1 kg

Speculaasbrokken en gevulde speculaas 1 kg

Speculaasbrokken en gevulde speculaas 1 kg
Speculaasbrokken en gevulde speculaas 1 kg
0 Review | Review toevoegen
Een heerlijk recept voor de ouderwetse speculaasbrokken en gevulde speculaas.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 6,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Speculaasbrokken | Gevulde speculaas
Een heerlijk recept voor de ouderwetse speculaasbrokken en gevulde speculaas



Recept: 
1000gr speculaasmix, 35gr speculaas kruiden, 100gr water, 50gr donkere bastardsuiker, 400gr roomboter, 10gr bakpoeder.

Werkwijze speculaasbrokken:
Meng alle ingredienten die hierboven staan tot een bol deeg. Deeg een uur terugkoelen in de koelkast daarna kort doorwerken en uitrollen tot 9 mm dikte.
Brokken snijden van ongeveer 10x10 cm. Instrijken met ei en eventueel decoreren met amandelschaafsel.

Bakken: 160 graden. Baktijd: 40 minuten.

Werkwijze gevulde speculaas:
Meng alle ingredienten die hierboven vermeld staan tot een bol deeg. Deeg 1 uur terugkoelen in de koelkast. Daarna kort doormengen.

Werkwijze vulling:
Meng 1500gram amandelspijs met 75gram ei en 125gram water. Goed mengen maar niet luchtig draaien.

Begin nu de helft van je speculaas deeg uit te rollen op 4 mm dikte, plaat van 30x20 bekleden met je speculaas deeg. Daarna de afgeslapte spijs erover verdelen.
Rol nu de andere helft van je deeg uit op 3,5mm dikte en leg deze boven op je spijs. Even insmeren met ei en eventueel decoreren met halve amandelen. Nog een keer instrijken met ei en bakken maar.

Baktijd: 190 graden. Baktijd: 45 minuten.

Voor dat je je gevulde speculaas gaat snijden even terugkoelen in de koelkast voor extra stevigheid.

Ingrediënten:
Tarwebloem, suiker, aroma, zout, natriumbicarbonaat, glucosestroop (gedroogd), magere melkpoeder.

Voedingswaarde van droge speculaas mix:
per 100 g - Energie: 1.514 kJ / 357 kcal - Vetten: 0,95 g - waarvan verzadigd: 0,31 g - Koolhydraten: 79,0 g - waarvan suikers: 30,0 g - Voedingsvezel: 1,2 g - Eiwitten: 7,2 g - Zout: 0,7 g.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Zelfbroodbakken.nl

ā—Tijdelijk aangepaste openingstijden en verzenddagen tijdens de feestdagenā—

Tijdens de feestdagen zijn wij extra open! Zowel de webshop als de winkel in Boxtel. Zie hieronder de feestdagen openingstijden.

Webshop extra open op maandag 23 december - Wij zullen dus op maandag tot 13:00 uur de webshop bestellingen van het weekend en maandag versturen in de hoop dat het de volgende dag geleverd gaat worden. 
 

Openingstijden winkel BOXTEL:

Zondag 22 december - 12:00 tot 16:00 uur
Maandag 23 december - 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 24 december - 09:00 tot 16:00 uur

1 ste en 2 de kerstdag - Gesloten

Dinsdag 31 december - 09:00 tot 16:00 uur