īŒ”

Categorieën

Broodmeel / Hartig brood / Pesto brood 1 kg

Pesto brood 1 kg

Pesto brood 1 kg
Pesto brood 1 kg
0 Review | Review toevoegen
Onze pestomix is veelzijdig te gebruiken. Naast stokbrood, pistolletjes of krokantbrood is deze mix ook zeer geschikt voor de bereiding van crackers, stengels of breekbrood.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 3,75 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Pesto brood mix

Onze pestomix is veelzijdig te gebruiken. Naast stokbrood, pistolletjes of krokantbrood is deze mix ook zeer geschikt voor de bereiding van crackers, stengels of breekbrood.
Voor een lekker borrelbroodje zie hieronder het recept.

Recept borrel breek brood:
500gr pestomix, 15gr droge gist, 20gr olijfolie, 250gr water. (Of 290-300 water en zonder olie.)

Werkwijze borrel breek brood:
Meng alle ingredienten tot een mooi soepel deeg. Deegtemperatuur: 26 graden. Bol het deeg losjes op en laat het voor ca. 10 minuten rijzen.
Maak daarna 4 kleinere bolletjes en steek deze ook weer door 4en. Bolletjes in gesmolten roomboter dopen. Leg de bolletjes in een ronde bakvorm en maak er een mooi rond geheel van.
Je kunt dit nou in zijn geheel invriezen in een vriesvaste vorm. Al wil je gelijk gaan bakken dan laat je het voor ongeveer 60 minuten narijzen.

Bakken:
230 - 210 graden voor ongeveer 18 a 20 minuten.
Houd dit de eerste keer mee in de gaten, iedere oven is namelijk anders.

Recept brood:
500gr pestomix, 290-300gr water, 8gr droge gist.

Broodbakmachine programma:
Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).

Recept oven:
Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Ingredienten:
Tarwebloem, lijnzaad, gierst, tarwegluten, pestokruiden (parmakaas, kruiden), specerijen (koemelk), paprikastukjes, tarwedesem, tarwemout, ascorbinezuur (vitamine C), bakkerszout.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.455 kJ / 348 kcal - Vetten: 3,4 g - waarvan verzadigd: 0,5 g - Koolhydraten: 62,0 g - waarvan suikers: 1,7 g - Voedingsvezels: 5,0 g - Eiwitten: 15,0 g - Zout: 1,5 g.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Zelfbroodbakken.nl

ā—Tijdelijk aangepaste openingstijden en verzenddagen tijdens de feestdagenā—

Tijdens de feestdagen zijn wij extra open! Zowel de webshop als de winkel in Boxtel. Zie hieronder de feestdagen openingstijden.

Webshop extra open op maandag 23 december - Wij zullen dus op maandag tot 13:00 uur de webshop bestellingen van het weekend en maandag versturen in de hoop dat het de volgende dag geleverd gaat worden. 
 

Openingstijden winkel BOXTEL:

Zondag 22 december - 12:00 tot 16:00 uur
Maandag 23 december - 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 24 december - 09:00 tot 16:00 uur

1 ste en 2 de kerstdag - Gesloten

Dinsdag 31 december - 09:00 tot 16:00 uur